Componenta Software este gândită pentru a face legătura dintre client și firma Doxar, ideile clientului împreună cu suportul proiectanților Doxar prind contur și se transformă într-o imagine cât mai aproape de realitatea dorinței clientului.


Cu ce softuri lucrează Doxar:


SEMA – pachet software pentru proiectarea caselor și structurilor din lemn;

SEMA oferă soluții software și servicii suplimentare pentru industria construcțiilor din lemn, construcțiilor de scări, ca și pentru industria de prelucrare a tablei. Datorită structurii modulare și a datelor de bază variabile, software-ul se adaptează cât mai bine posibil nevoile fiecărui client. În special, gradul ridicat de standardizare garantează cea mai mare eficiență în toate procesele, cu flexibilitate maximă. Toți pașii de lucru normali pot fi automatizați în cea mai mare măsură.


DDX – pentru proiectarea ferestrelor, ușilor și scărilor;

Pachetul DDX oferă soluții software CAD-CAM pentru centre de prelucrare controlate numeric (CNC) și soluții software verticale pentru proiectarea elementelor din lemn, piatră, sticlă și alte materiale. Pe lângă aplicațiile CAD-CAM, cum ar fi EasyWOOD pentru prelucrarea lemnului, EasySTONE pentru prelucrarea pietrei, EasyGLASS pentru prelucrarea sticlei și XCAM pentru finisarea materialelor compozite, aceștia au dezvoltat și soluții software verticale pentru proiectarea produselor finite, precum PowerWIN pentru proiectarea ușilor și ferestrelor, PowerSTAIRS pentru proiectarea scărilor și soluțiile CABINET pentru proiectarea mobilierului și amenajarea interioară.


AlphaCam – pentru a asigura interfața între diverse softuri și centrul de prelucrare Uni Team;

AlphaCam este un software CAM inteligent și intuitiv pentru prelucrarea lemnului, tăierea metalelor și a pietrei. Accentul din spatele Alphacam este de a oferi clienților productivitate, fiabilitate și flexibilitate. Disponibil în versiunile de bază, standard și avansate, potrivite pentru orice tip de aplicație, gama extinsă de module Alphacam include frezare 2D, 3D și 5 axe, strunjire, EDM cu fir, laser, flacără, plasmă și profil de jet de apă, perforare, cuibărit , rutare lemn, tăiere marmură și piatră și gravură 3D.


RoofCon / TrussCon – pentru proiectare șarpante din ferme cu plăci multicui și șarpante tradiționale;

RoofCon este un program de proiectare a șarpantelor folosit pentru crearea fermelor ce urmează să fie calculate cu programul TrussCon. Cu RoofCon definim geometria șarpantei și caracteristicile necesare pentru calcul. Programul poate fi folosit de asemenea și pentru proiecte fără a desena planul șarpantei.
TrussCon este un program de proiectare avansat pentru crearea și calculul fermelor din lemn, stâlpilor și al grinzilor din lemn și metal.