Lemnul

Lemnul este un material excelent din punct de vedere funcțional, ecologic și estetic. Este regenerabil, poate fi refolosit și reciclat în anumite aplicații și este biodegradabil în altele, fiind utilizat sub diferite forme în producția unei game largi de produse.DOXAR produce tâmplărie exterioară și interioară din diferite specii de lemn:

Molidul, cel mai des folosit, oferă un coeficient de transfer termic bun, datorită densității specifice, având un aspect plăcut și puternic, îmbunătățit prin tratament cu produse special concepute.


Pinul, în afară de aspectul plăcut, oferă o rezistență superioară împotriva umidității.


Meranti este utilizat pe scară largă, datorită rezistenței și omogenității. Fiind un lemn de densitate medie, meranti are avantaje deosebite, având un bun coeficient termic și o bună stabilitate în timp.


Stejarul, durabil în timp, de asemenea, este foarte potrivit pentru tâmplărie.


Pentru lucrări remarcabile pot fi folosite specii exotice cum ar fi Okoume, Doussie, Iroko, etc.


Lemnul stratificat se obține prin suprapunerea și lipirea prin presare a mai multor straturi de lemn natural. Fiecare strat este obținut prin debitarea lemnului, iar adezivul folosit este unul special, rezistent la apă. Rezultatul este o structură rigidă și stabilă, ce poate fi utilizată la diverse construcții din lemn.

Grinzile din lemn lamelar încleiat sunt mult mai stabile în timp, nemaiexistând pericolul apariției deformărilor și a crăpăturilor mari obișnuite la lemnul masiv.

Doxar îți garantează cea mai bună calitate pentru produsele din lemn lamelar încleiat. Nu ezita și cere o ofertă de preț pentru grinzi din lemn stratificat (lamelar)!